Risteriet

Lige i udkanten af Odense på Fyn rister vi vores kaffe fra eget mikroristeri. Alt bliver håndteret manuelt lige fra de udvalgte grønne bønner vi får hjem hver 14 dage, som nøje bliver afvejet og afmålt, til vi ligger bønnerne i vores 25 kgs Propat gasrister. Efter ristning bliver kaffen pakket i 250 gr. 500 gr. Eller 1000 gr poser med ventil

Vores principper

Hos Stellini Kaffe sikrer vi, at du får den bedste dybde i de enkelte sorters karakteristiske smagsnuancer. Vi håndrister dine kaffebønner dagligt, så de er helt friske, når de kommer ud til dig. Håndristning betyder også, at vi optimerer hver eneste type kaffe under ristningen.

Uanset hvor godt, du brygger, bliver det aldrig bedre, end ingredienserne tillader. Hvis du ønsker den bedst mulige smagsoplevelse i hver enkelt kop, anbefaler vi altid at bruge Stellini kaffe. Vi kender vort brede udvalg i specialkaffer og blandinger ud og ind. Sammen finder vi det, der tilfredsstiller kaffelysten bedst hos dig! En særlig specialitet hos Stellini er kaffebønner, der er ristet efter italienske ristemetoder.

Manuel overvågning

Hver bønnesort har sin egen overflade, hårdhed og størrelse. Derfor skal de behandles forskelligt for at få det optimale ud af dem. Vi har individuelle risteforløb for hver bønnesort og overvåger hver eneste portion manuelt.

Kaffebønnerne bestemmer

Kaffen i supermarkedet er nødt til at være mørkristet, fordi den skal billig og kraftig og have lang lagertid. Hos Stellini er det kaffebønnernes egenart, der bestemmer, om ristningen skal være lys, mellem eller mørk.

Præcision i ristningen

Ristningen af de grønne bønner sker i en roterende tromle, der opvarmes med gas. Det sikrer præcis styring af temperaturen, som typisk ændres flere gange i løbet af hver ristning. Den efterfølgende afkøling foregår med luft. Evt. blanding af kaffetyper, sker først efter ristningen.

OPS!

Vær opmærksom på at efter 1. november 2017 vil det ikke længere være muligt at afhente kaffe direkte fra Risteriet, vi sender dog gerne kaffen direkte til jer.